لونا برمی‌گردد؟ / خیلی‌ها هنوز امیدوارند یکی از رمزارزهای شناخته‌شده بازار خود را احیا کند

لونا کلاسیک (LUNC) ابتدا با نام ترا (Terra) با قیمت ۸۰سنتی شروع به کار کرد و عرضه اولیه آن مابین ۳۰ ژانویه تا ۷ مارس ۲۰۱۹ (بهمن و اسفند ۱۳۹۷) با قیمت ۰/۸ دلار انجام شد. قیمت این رمزارز با صعودی خیره‌کننده‌ بیش از ۱۴۸ برابر شد و در ۵ آوریل ۲۰۲۲ (۱۶ فروردین ۱۴۰۱) با ارائه سود بیش از 14.700 درصدی به سرمایه‌گذاران خود، ۱۸/۱۱۹ دلار شد.

اما روزهای خوش سرمایه‌گذاران این ارز دوام چندانی نداشت. این ارز جنجالی بعد از رسیدن به بالاترین قیمت تاریخ خود روندی نزولی را شروع کرد و در نهایت قیمت آن با سقوطی کم‌سابقه در دنیای کریپتو، به کسری از یک‌هزارم سنت رسید. پایین‌ترین قیمت آن در ۱۳ می ۲۰۲۲ (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱) با ثبت قیمت ۰۰۰۰۰۰۹۹۹۹۶۷/0 دلاری رقم خورد تا سرمایه‌گذاران و هولدرهای خود را با طعم واقعی و تلخ یک سقوط تمام‌عیار آشنا سازد، اما این پایان ماجرا نبود.

رسیدن به قیمت نزدیک صفر، پایانی دردناک برای بسیاری از سرمایه‌گذاران و آغاز سفری تحول‌ساز برای عده‌ای باورمند و ریسک‌پذیر بود.

با وجود حمله عظیم رسانه‌ها و دستگاه‌های حکومتی بسیاری از کشورهای جهان به این پروژه و بنیان‌گذار آن، جامعه LUNC دست از حمایت خود برنداشت و برعکس به صورتی نوآورانه دست به ابتکاراتی جهت احیای این ارز زد. جامعه وفادار لونا کلاسیک با ایمان به آینده آن و امیدوار به برگشت دوباره این رمزارز به برترین‌های بازار، با انجام ابتکاراتی نظیر سوزاندن تعداد بسیار زیادی از توکن‌ها و استیک‌کردن آنها (سهام‌گذاری)، میزان عرضه در چرخش این توکن را به‌شدت کاهش داد.

همزمان با فعالیت جامعه آن، به‌تدریج تقاضا هم برای این توکن افزایش یافت و قیمت آن به‌مرور خود را بازیابی کرد. قیمت این ارز تا ماه‌های جولای و آگوست (تیر و مرداد‌ماه) حدود یک‌صدم سنت (۰۰۰۱/0 دلار) در نوسان بود تا اینکه از ۲۳ آگوست (اول شهریور) شروع به یک هایپ صعودی حیرت‌آور کرد و تا ۰۰۰۵۹۲۲۱/0 دلار در ۸ سپتامبر (۱۷ شهریور) افزایش پیدا کرد و عملاً طی دو هفته چندبرابر شد.

بعد از سقوط تاریخی لونا، بلاکچینی جدید تحت عنوان ترا۲ (Terra2) در ۲۸ می (۷ خرداد ۱۴۰۱) شروع به کار کرد تا با رفع عیوب و مشکلات ساختاری نسخه اولیه، اعتماد سرمایه‌گذاران را به خود بازگرداند و موجب جبران ضررهای ایشان شود. توکن این بلاکچین عیناً نام پدر خود را به ارث برد و لونا (LUNA) نام‌گذاری شد و توکن قدیمی نام لونا کلاسیک (LUNC) به خود گرفت.

شروع حیات لونا (لونا۲) به هیچ عنوان امیدوار‌کننده نبود و قیمت آن خیلی سریع شروع به ریزش کرد. این رمزارز در روز شروع به کار، ۱۹/۵۴ دلار را به‌عنوان ATH خود به ثبت رساند. پایین‌ترین قیمت تاریخ (ATL) آن در ۲۹ آگوست (۷ شهریور ۱۴۰۱) با ۱/۵۳ دلار ثبت شد و در همین روز متقارن با رشد قیمتی پدر خود (LUNC)، این فرزند طرد‌شده شروع به جلب‌ توجه کرده و با افزایش چشم‌گیر تا ۷/۶۶۶ دلار در ۹ سپتامبر (۱۸ شهریور ۱۴۰۱) از دوران رکود خود خارج شد.


چه شد؟ چه خواهد شد؟


به نظر می‌آید جامعه لونا موفق عمل کرده و توانسته دوباره نام این ارز را بر سر زبان‌ها بیندازد. در خصوص لونا کلاسیک، مشخصاً دوره جدیدی از حیات آن شکل گرفته است. در حال حاضر تعداد زیادی از صرافی‌های شناخته‌شده بین‌المللی از مکانیسم سوزانده‌شدن توکن‌های لونا کلاسیک در زمان انجام مبادلات پشتیبانی می‌کنند؛ از جمله آنها می‌توان به کوکوین، هووبی و بایننس اشاره کرد. در حقیقت یکی از ابتکاراتی که به افزایش قیمت لونا کلاسیک منجر شده، همین مکانیسم بوده است. افزون بر این، بایننس از جمعه ۹ سپتامبر (۱۸ شهریور)، از معاملات آتی (فیوچرز) لونا کلاسیک تا اهرم 25X پشتیبانی می‌کند.

در مورد لونا (لونا۲) باید گفت به اندازه لونا کلاسیک مورد توجه نبوده، اما زیر سایه آن به شکل مرموزی رشد بی‌سابقه‌ای را تجربه کرده است. نقطه‌عطف آن در روز جمعه ۹ سپتامبر (۱۸ شهریور) اتفاق افتاد که طبق داده‌های کریپتو کامپر (CryptoCompare) حجم معاملات این رمزارز طی چند ساعت از شش‌ میلیون دلار به بیش از ۲۰۰ میلیون دلار افزایش پیدا کرد و افزایش قیمت بهت‌آوری را پدید آورد.

با وجود فشار فروش در چند هفته اخیر که به‌خصوص با خبر حکم بازداشت «دو کوآن»، بنیان‌گذار ترا شدت گرفت و باعث کاهش قابل توجه قیمت شد، عمده اتفاقات و حقایق و خبرها برای این دو رمزارز، سازنده محسوب می‌شوند و به نظر می‌توان آینده‌ای بهتر از گذشته برای آنها متصور شد. با این حال، در بازارهای مالی هیچ قطعیتی وجود ندارد و باید با انجام تحقیقات کافی و تحلیلی جامع و بی‌طرفانه دست به انجام معاملات زد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.