رمزارز
رسانه بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران

چالش‌های امیدکش بازار رمزارزها / مهم‌ترین دغدغه‌ها و نگرانی فعالان رمزارزی از زبان مدیرعامل صرافی اکسبیتو

کسب‌وکارهای رمزارزی در ایران با چالش‌های مشترکی روبه‌رو هستند که از جمله آنها می‌توان به مسئله رگولاتوری، کمبود نیروی انسانی متخصص و محدودیت‌های اعمال‌شده بر اینترنت اشاره کرد.

سعید عبادتی، مدیرعامل صرافی اکسبیتو درباره مهم‌ترین چالش‌هایی که با آنها دست‌وپنجه نرم می‌کنند، توضیح می‌دهد: «با توجه به اینکه صنعت رمزارز در ایران تنظیم‌گری نشده، سازمان‌ها نمی‌توانند برای آینده خود چشم‌انداز معینی ترسیم کنند و تصویر روشنی از افق پیش روی خود ندارند و همیشه چشم‌شان به عملکرد رگولاتور است.

محدودیت‌های ایجادشده توسط رگولاتور روی کل اکوسیستم فین‌تک ایران تأثیر منفی داشته و فقط مختص کسب‌وکار ما نیست. در اکثر موارد ما با تغییرات و تصمیمات رگولاتور کنار آمده‌ایم. برای نمونه وقتی سقف تراکنش‌ها را به ۲۵ میلیون تومان کاهش دادند، ما با آنها سازگار شدیم، اما رگولاتور با ما همکاری نمی‌کند و هر بار موانع بیشتری را بر سر راه توسعه ما ایجاد می‌کند و یک بار برای همیشه اعلام نمی‌کند که می‌خواهد ما را به رسمیت بشناسد یا خیر. می‌گویند خودتان را توسعه دهید و در عمل دست‌وپای ما را می‌بندند.»

او با اشاره به هزینه هنگفتی که برای تأسیس و نگهداشت یک کسب‌وکار دیجیتال در کشور لازم است، می‌گوید هر شرکتی بین ۵۰ تا ۱۰۰ نیروی کارآفرین پرورش داده و هنگامی که آینده این صنعت نامشخص باشد، انگیزه و امید در سطح مدیران ارشد سازمان کشته خواهد شد.

علاوه بر این در مواجهه با هر نهادی باید به‌صورت جداگانه پاسخگو و توضیح‌دهنده بود که روندهای کاری این صنعت چیست و چگونه کار می‌کند، زیرا به لحاظ قانونی تعاریف و ضوابط دقیقی برای این حوزه تعیین نشده است. او می‌گوید: «علاوه بر این با مشکل کمبود نیروی انسانی متخصص در بخش‌های توسعه فنی نیز مواجهیم؛ جذب نیروی متخصص ماه‌ها زمان خواهد برد و افراد پس از مدتی به‌دلیل فقدان آزادی‌های اقتصادی و اجتماعی تصمیم به مهاجرت می‌گیرند و رفته‌رفته اکثر شرکت‌ها از نیروی متخصص تهی می‌شوند که این امر می‌تواند ضربه محکمی به اقتصاد دیجیتال ایران وارد کند و علاوه بر این ساختار جمعیتی کشور را نیز تحت تأثیر قرار دهد.

ما برای تأمین نیروی انسانی‌مان به ایرانی‌های مقیم خارج متوسل شده‌ایم و آنها اعضای مهاجرت‌کرده تیم‌مان هستند که به ‌خاطر احساس تعلق‌شان به مجموعه با ما همکاری می‌کنند؛ وگرنه به ‌لحاظ اقتصادی کار کردن برای ایران مقرون‌به‌صرفه نیست. فرهنگ سازمان ما بر ریموت کار کردن است، اما این ریموت کار کردن نمی‌تواند مشکل کمبود نیروی انسانی را حل کند، چون حتی متخصصان داخل ایران نیز ترجیح می‌دهند برای شرکت‌های بزرگ دنیا کار کرده و دستمزدشان را به دلار دریافت کنند.»

محدودیت‌های اعمال‌شده بر اینترنت تأثیر بسیاری بر کاهش فعالیت و کیفیت خدمات کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتال گذاشته و بنا بر گفته‌های مدیرعامل اکسبیتو، معاملات این شرکت نیز با کاهش ۷۰درصدی در این مدت روبه‌رو بوده است. همچنین محدودیت دسترسی به اینترنت آزاد و پرسرعت به ایجاد یکسری مشکلات درون‌سازمانی منجر شده که فعالیت افراد را مختل کرده است.

او می‌گوید: «با اختلالات ایجاد‌شده کاربران نیز برای اتصال به اکسبیتو و انجام معاملات خود با مشکل روبه‌رو هستند و این قضیه باعث افزایش حجم ترافیک سیستم پشتیبانی آنها شده است. علاوه بر این، ابزارهای در دسترس آنها کاهش یافته و با وجود اینکه یک دامین جدید در اختیار مشتریان قرار گرفته که فقط از طریق ایران می‌توانند به آن دسترسی پیدا کنند،‌ اما مشکل اینترنت کاربران همچنان مسئله‌ساز است.»

اوایل دی‌ماه سال جاری بود که محدودیت‌های جدیدی برای صرافی‌های رمزارز اعمال شد و سقف واریز از درگاه پرداخت پلتفرم‌های رمزارز از هر کد ملی در شبانه‌روز ۲۵ میلیون تومان شد. عبادتی در این خصوص معتقد است که چنین اقداماتی برای صنعت رمزارز ایران کشنده است.

او می‌گوید: «جهان تغییر کرده و نیازهای افراد متفاوت شده است. در نتیجه اگر اقتصاد دیجیتال ایران نتواند توسعه پیدا کند، نیازهای افراد جامعه بی‌پاسخ می‌ماند و مردم معترض می‌شوند و به‌منظور رفع نیاز خود از سرویس‌های مشابه خارجی استفاده خواهند کرد؛ بنابراین حاکمیت در ایران باید یک بار برای همیشه به این سؤال که آیا صنعت رمزارز را به رسمیت می‌شناسد یا خیر، پاسخ شفاف و مطابق خواست بازیگران فعال بازار بدهد. در غیر این صورت بسیاری از کسب‌وکارها مجبور به مهاجرت می‌شوند.»

لینک کوتاه: https://ramzarzmedia.com/1gww
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.